Les- en examen informatie

WERKWIJZE

Meestal hoef je geen andere kandidaat op te halen.

Iedere keer wordt er een nieuwe rijles afspraak gemaakt waarbij zoveel mogelijk op verschillende tijdstippen wordt gelest. Zodat iedereen zoveel mogelijk met verschillende verkeerssituaties te maken krijgt.

Indien nodig krijg je GRATIS persoonlijke begeleiding bij het leren van de theorie.

RIJLES TIJDEN

Bij ons is een lesuur ook echt een vol uur van 60 minuten.
Je kunt meerdere uren per week lessen en ook is er de mogelijkheid om een blokuur van maximaal 2 uur in te plannen.

Op de vraag “hoeveel lessen heb ik nodig?” kan ik niets van te voren zeggen.
Landelijk ligt het gemiddelde op 47 uur. Er zijn kandidaten die aan 30 uur of minder genoeg hebben, maar ook zijn er die 60 uur nodig hebben, maar dit zijn beide uitzonderingen.

TUSSENTIJDSE TOETS

EEN TUSSENTIJDSE TOETS (TTT) is niet verplicht maar geeft je een extra ervaring hoe het is om een rijexamen te doen. Je gaat met een examinator en je instructeur een examen oefenrit rijden. Hierbij geeft hij/zij je opdrachten zoals in de les gedaan wordt.

Na afloop krijg je van deze examinator te horen waar nog verbeterpunten mogelijk zijn voor je echte rijexamen. Ook stijgt je kans met ruim 10% om de eerste keer te slagen. Dit is echt zo, wij hebben het laatste jaar meer examens gedaan zonder TTT en helaas daardoor minder 1ste keer geslaagden gehad.

Wij vinden deze toets zo belangrijk dat we de uren die gemoeid zijn met deze TTT voor onze rekening nemen. Verder krijg je een gratis herexamen van ons als je zo’n TTT gedaan hebt.

Theorie oefenmateriaal mag je gratis lenen.

Je eigen vaste instructeur

Bij Rijschool Vinkel heb je 1 vaste rijinstructeur die iedere student persoonlijk kent en zoveel mogelijk probeert de lessen aan te passen aan het profiel van de kandidaat.

Je wordt thuis opgehaald en je rijdt zelf weer naar huis, dus er is geen omweg om andere lessers op te halen.